‘Overtuigd van circulaire economie’

WIE

Patrick Laevers (50)

IS

Sinds 1 juni is Patrick Laevers gedelegeerd bestuurder van Fost Plus, de vzw die instaat voor de promotie, de coördinatie en de financiering van de selectieve inzameling, de sortering en de recyclage van huishoudelijk verpakkingsafval in België. Hij volgt William Vermeir op, die met pensioen gaat.

WAS

Laevers is burgerlijk ingenieur (VUB). Na zijn studie doctoreerde hij en later in zijn carrière volgde hij nog een MBA aan Vlerick Business School. Hij startte zijn loopbaan in 1996 in de autosector bij Tenneco Automotive. “In de autosector begon toen de transitie naar lichtere materialen”, zegt Laevers. “De auto’s moesten lichter worden om zo ook minder te verbruiken. Daar was al een milieuaspect aan”, zegt hij. Laevers werkte daarna voor Corus (van 2000 tot en met 2003), Group Machiels (van 2004 tot 2011), Antwerp Decoil Center (2012-2013) en ging in 2013 als managing director Belgium voor Shanks werken. Shanks ging vorig jaar samen met Van Gansewinkel op in Renewi. In die nieuwe constellatie kreeg Laevers een andere rol in het directiecomité. “De nieuwe rol lag mij minder.” Toen hij gepolst werd over de post van gedelegeerd bestuurder bij Fost Plus zag hij daarin een mooie nieuwe uitdaging.

WIL

“Afvalstromen zijn een hot topic en de uitdaging is daar oplossingen voor aan te reiken. Ik ben ervan overtuigd dat de economie circulair moet zijn en dat we materialen moeten hergebruiken. Dat moet stap voor stap gebeuren.”

Fost Plus is niet de enige organisatie die zich met afval bezighoudt. Voor het verpakkingsafval van bedrijven is er Valipac. “De Belgische consument staat aan de Europese top in afvalsortering en -verwerking. Fost Plus wil een relevante rol spelen in de evoluties die op til zijn.”

VRIJ TIJD

Squash en skiën.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content