‘Organisatie en mensen laten groeien’

WIE

Gabriela Kalkwijk (52)

WAS

Tot 1 oktober is Gabriela Kalkwijk nog president global manufacturingoperations bij Dawn Foods, een Amerikaans familiebedrijf dat bakkerij-ingrediënten en diepgevroren bakkerijproducten produceert in zeventien fabrieken, waarvan zeven in Europa. Dawn Foods draait 1,8 miljard dollar omzet. Voor ze in 2011 naar Dawn Foods kwam, werkte Kalkwijk bij Friesland Campina als operations manager in Nederland, Polen, Rusland en Duitsland.

WORDT

De CEO van Ardo. Ze volgt er Rik Jacob op, die met pensioen gaat. Het familiebedrijf is een wereldspeler in de productie van diepgevroren groenten, kruiden en fruit. De groep telt 4000 werknemers en 21 fabrieken in negen landen. Ardo exporteert naar ruim honderd landen en haalt een geconsolideerde omzet van 1,1 miljard euro.

WIL

“Ardo mogen leiden voelt aan als een uitdaging, die ik niet naast me kon neerleggen. Het ondernemerschap van de familie Haspeslagh werkt aanstekelijk. Ik hou van de producten en de visie van het bedrijf, dat duidelijk kiest voor kwaliteit en duurzaamheid. Ardo heeft zeker nog groeipotentieel. Er is nog een enorme toekomst weggelegd voor ondernemingen die, zoals Ardo, bezig zijn met innovaties in de plantaardige voeding. De organisatie en de mensen voort laten groeien – empoweren om het met een managementterm te zeggen – zie ik daartoe als mijn belangrijkste taak.”

VRIJE TIJD

Familie, familie en nog eens familie. Ze is gehuwd en moeder van twee kinderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content