Opel Astra Cabrio

Een cabrio met vier zitplaatsen die zonder problemen de vier seizoenen trotseert? Misschien eens de Opel Astra proberen.

De Astra Cabrio is een uitschieter. Het is de eerste cabriolet in zijn prijsklasse (vanaf 840.000 frank, BTW in) die standaard een volautomatisch, elektrisch bediend vouwdak aanbiedt.

De elegante koetswerklijnen van deze Astra, die in juni op de markt komt, zijn van de hand van de Bertone– en Opel-designers: het resultaat oogt in ieder geval sportief en stijlvol. Als de kap open is, loopt de taillelijn naar achter op. De vloeiende lijnen worden nergens verstoord door uitpuilende stof, een zichtbare rolbeugel of driehoekige ruiten ter hoogte van de A-stijl. De donkere achterlichten en de verchroomde strip op het kofferdeksel benadrukken het standingvolle uiterlijk van deze auto.

Om het de bestuurder en de passagiers makkelijk te maken, werd voor het vouwdak een afstandsbediening ontwikkeld die zit ingebouwd in de contactsleutel. Zodra u één van de twee vergrendelingsknoppen op de sleutel iets langer indrukt, gaat het vouwdak automatisch open of dicht. Dat dak bestaat uit drie lagen, en isoleert zeer goed. Aangezien Opel ook voor een zeer volledige standaarduitrusting zorgde, kan men deze cabrio werkelijk elke dag gebruiken, het hele jaar door.

De wagen biedt vier zitplaatsen, veel interieurruimte, een tamelijk ruime koffer – de kofferruimte wordt wel iets kleiner als het vouwdak geopend is – en drie dynamische, maar zuinige Ecotec-motoren van 100 tot 147 pk. Behalve het sportieve DSA-onderstel ( Dynamic Safety), dat samen met ABS op de vier schijfremmen bij alle modellen wordt gebruikt, zijn de twee krachtigste modellen uitgerust met ESP (elektronisch stabiliteitsprogramma) en het tractiecontrolesysteem Opel TC Plus.

Eveneens standaard zijn de elektrisch bediende ruiten voor en achter, de zeer comfortabele en ergonomische Easy-Entry-sportzetels met geheugenfuncties vooraan en een in de hoogte en diepte verstelbaar stuur. Het luxe-pack Bertone Edition (een aanrader) omvat lederen binnenbekleding, een windscherm achter de voorzetels, airconditioning, metaalkleur en aluminium velgen. Eveneens aanbevelenswaard is de NCDR 1500-infotainmentinstallatie: een combinatie van een hoogtechnologisch audiosysteem met cd-speler, een navigatiesysteem van de jongste generatie en een geïntegreerde handenvrije gsm. Een kleurenscherm voor gedetailleerde kaartweergave en een cd-wisselaar zijn in optie beschikbaar.

En ook inzake veiligheid zit u met deze Opel goed: de veiligheidsuitrusting omvat onder meer frontale en zijdelingse airbags, actieve hoofdsteunen op de voorzetels en het gepatenteerde Pedal Release System, dat de voeten en onderbenen van de bestuurder bij een zware frontale botsing beschermt.

Patrick op de Beeck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content