“Op welke post zitten jullie?”

David Desmet Farmaceutisch communicatie- en PR-adviseur

Het internettelevisiestation TVLokaal.com bestaat één jaar. De verwachtingen zijn nog lang niet ingelost, maar het bedrijf van Roland Duchâtelet gaat door.

TVLokaal.com is gehuisvest in de gebouwen van Melexis in Tessenderlo. De internetzender brengt met een vaste redactie van elf man en zowat dertig correspondenten lokaal nieuws uit het verenigingsleven, de jongerencultuur en de sportwereld. Daartoe verkoopt de zender zijn streaming-technologie aan al wie er gebruik van wil maken. Klanten kunnen een eigen reportage insturen, of het technische materiaal bij de zender huren. “Het enige wat we verlangen is dat men onze raadgevingen opvolgt, zodat de kwaliteit van de reportages een beetje niveau haalt,” zegt communicatieverantwoordelijke Nele Lijnen.

De technologische mogelijkheden voor televisie via internet zijn de jongste jaren fel verbeterd, al beschik je als kijker best over een breedbandaansluiting wil je de reportages enigszins comfortabel uitzitten. “In België zijn nu ongeveer 2,8 miljoen internetaansluitingen, waarvan slechts 200.000 met een breedbandaansluiting,” weet Lijnen. Daarnaast heeft de zender nog een probleempje. “Mensen vragen ons op welk kanaal ze ons kunnen ontvangen. Het begrip internettelevisie is blijkbaar nog niet echt in de geesten doorgedrongen.”

De 7000 hits (bezoeken van de website) per dag waar de zender bij de start op rekende, haalt TVLokaal.com nog lang niet. Het huidige gemiddelde van 4000 bezoekers is onvoldoende. Een roadshow tijdens de zomer en sponsorcontracten met voetbalploeg Sint-Truiden en Miss Belgian Beauty moeten het tij keren. Lijnen: “De tijd van ruilreclame, waarbij we op een site van een partner vermeld stonden in ruil voor een gelijkaardige vermelding op onze site, is voorbij. En waarom zouden we niet samenwerken met de regionale televisiestations?”

Lieven Desmet

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content