Op eenzame hoogte

In de nieuwe Vignoble de Margot werd 70 miljoen frank geïnvesteerd, maar toch gingen de prijzen naar beneden.

Op de hoek van de Vorst- en de Tervurenlaan, waar het Parmentier- en het Woluwepark samenkomen en zich de remise en het museum van de tram bevinden, ligt op eenzame hoogte een riant bouwwerk in art deco. Nadat restaurant Pinetta jaren geleden de deuren sloot, raakte het gebouw in verval. De ondernemende Olivier Loeb bracht redding : met de hulp van vader en schoonbroer bracht hij de nodige fondsen bijeen voor aankoop en restauratie. Er werd 70 miljoen frank geïnvesteerd, en het resultaat mag er wezen.

De carrière van Olivier Loeb begon vrij “wild” met discotheken, import-export en een muziekstudio. Drie jaar geleden realiseerde hij een droom door in een hoekhuis in Sint-Pieters-Woluwe restaurant Le Vignoble de Margot te openen. Het werd een geliefd adres voor lekkerbekken.

Het professionele duo van chef-kok Claude Noaillon en wijnkeldermeester Baby Azran is mede verantwoordelijk voor dit succes. Claude werkte vroeger in Le Moulin Hideux (Noirefontaine), Château de Fraineux (Fraineux) en L’Oasis (Brussel) ; Baby zorgde voor de flessen in L’Ecailler du Palais Royal en La Pomme Cannelle (beide in Brussel).

De nieuwe Vignoble de Margot heeft de keuken en de bediening van een deftig restaurant ; de ongedwongen ambiance, het formaat van de tafels, de muurbanken en de prijzen doen veeleer denken aan een brasserie. De eetzaal is ruim en aantrekkelijk, met zithoekjes op verschillende niveaus. De elegante decoratie is een moderne versie van de art nouveau, uitgewerkt door de architect die een paar jaar geleden ook al de Comme chez Soi in een nieuw kleedje stak.

Wij werden in het Frans ontvangen en in het Nederlands bediend. Alle tafels waren bezet door overwegend oudere burgers. Van de Franstalige spijskaart kozen wij als voorgerechten bladerdeeg met grijze slakjes en paddestoelen met een kruiden- en knoflookcrème (540 fr.) en mosselen met gehakte kookgroenten onder korst van geschaafde aardappels (490 fr.).

Het hoofdgerecht was rug van kabeljauw, op de huid gebraden en vergezeld van in bouillon gekonfijte aardappels (590 fr.) ; ons gezelschap koos rogvleugel, bereid in rookdoos, met krulkool en botersaus met komijn (840 fr.). De maaltijd werd afgerond door een subliem suikertaartje met zalvend-zachte chocolademousse en luchtig eischuim (210 fr.).

Op de rogvleugel na, die te zwaar gerookt was, vielen alle bereidingen in de smaak. In het glas kwam op aanraden van Baby een Saint-Véran les Avoueries, Château de Messey ’95 : een droge bourgogne voor de sympathieke prijs van 845 frank.

PIETER VAN DOVEREN

Triumviraat Eigenaar Olivier Loeb, chef-kok Claude Noaillon en wijnkeldermeester Baby Azran.

Partner Content