Ook voor westerse monden

© Daniel Geeraerts

Les Larmes du Tigre is een vertrouwd adres om op niveau van de Thaise keuken te genieten. Het restaurant ligt achter het Brusselse Justitiepaleis, bestaat 32 jaar en behoort tot de oudste Thaise eethuizen van ons land. Les Larmes du Tigre is in de gratie gekomen bij het betere Brusselse publiek. Het was het eerste exotische eethuis met een inrichting die afwijkt van de stereotype Aziatische decoratie. In een elegante en heldere sfeer met witte parasols aan het plafond en witte muren brengt minzaam oosters personeel authentieke Thaise bereidingen aan tafel.

De eigenaar is Marc Beukers. Hij wordt bijgestaan door zijn zus Muriel en een bataljon Thaise helpers. Marc Beukers is van Nederlandse oorsprong maar spreekt Frans. Aan tafel zitten advocaten, diplomaten, gekroonde hoofden, gegoede burgers en afgevaardigden uit de showbizz.

De bereidingen zijn oorspronkelijk en komen op tafel met een versiering van kunstig uitgesneden groenten en exotische bloemen. De graad van pikantheid werd aangepast aan onze tere westerse mondjes. Behalve wanneer de Thaise ambassadeur op bezoek komt, want dan moet het vlammend gekruid zijn.

Wij bestelden gevarieerd. Tod man pla bestond uit visbeignets met milde Thaise curry (9,90 euro). Som tam kai thod stond voor een fris gekruide salade van groene papaja met knapperig gebakken kip (14,50 euro). Zuur-pikante tom kha kai-soep van kippenbouillon, kokosmelk, paddenstoelen en acht geurige kruiden was intens van geur en smaak (11 euro). Phad ka pao kai sab was gemaakt van fijngehakte kip met Thaise basilicum en prinsessenbonen (19,50 euro). Lab kai of gehakte kip in salade was te braaf gekruid (19,50 euro). Kung chu chi stond voor gamba’s in een bros gefrituurd jasje met rode curry en is een van de succesnummers (22,50 euro). Sua long hai was samengesteld uit kort geroosterd, in lamellen gesneden rundvlees met Thaise saus op basis van soja, tamarinde en oestersaus (23 euro). Bij de hoofdgerechten kwamen heerlijke gebakken noedels met scampi en groenten (11,50 euro). Er waren twee nagerechten: taco of geparfumeerde pudding van waterwinde en kokosmelk (7 euro) en khaoniow mamuang, samengesteld uit mango, kleefrijst en kokosmelk (8,50 euro). Alles wat op tafel kwam, was met zorg en kunde bereid, feestelijk gepresenteerd en lekker.

Les Larmes du Tigre ***

De Wynantsstraat 21

1000 Brussel

Tel. 02/512.18.77

Maandag en zaterdagmiddag gesloten

Lunch op weekdagen 15,50 euro, businesslunch 34 euro, ontdekkingsmenu 45 euro. Dinsdag lunch met noedelsoep à volonté 17 euro. Zondagmiddag en -avond warm Thais buffet 35 euro.

Kader: elegant en helder

Onthaal: minzaam

Keuken: authentieke Thaise feestgerechten met aangepaste kruiding

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content