Ontsmettings- en gewone alcohol

WIM HENNEMAN, FRANÇOISE CHOMBAR EN THOMAS HASPESLAGH De eerste post-corona- Cocktailfoto. © Els Verhaeghe

Het blijft wat raar: een netwerkevenement met amper netwerkgelegenheid. Want de gasten moeten onmiddellijk aan tafel, ze mogen niet rondlopen tijdens het diner en de presentaties, en de koffie wordt aan tafel gebracht. Kortom, het is toch net dat tikje anders.

Wim Henneman, partner bij Value Square en voorzitter van de International Club of Flanders De Hanze, mocht 65 mensen verwelkomen op het eerste live post-corona-event van de Brugse businessclub. Inclusief de vijftien mensen die volgden via streaming, was dat ongeveer evenveel als voor corona. Niet dat De Hanze de jongste maanden stil heeft gezeten. Voor een digitaal ontbijtevenement kregen de deelnemers een uitgebreid ontbijt aan huis, voor een digitaal vriendendiner een aperitief met uitgebreide hapjes. Henneman: “We hebben maar twee activiteiten moeten annuleren of uitstellen. De andere hebben we digitaal gehouden.”

Toch was ook hij erg blij dat de International Club of Flanders, met ruim 250 leden en een stamboom tot 1978, vorige donderdag gasten inviteerde op een vriendendiner. “OPNIEUW LIVE!!”, stond het enthousiast in de e-mail. Met de nodige veiligheidsmaatregelen uiteraard: voldoende afstand, mondmaskers en aan tafel blijven zitten. Er was bijna meer ontsmettings- dan gewone alcohol.

Ook voor de spreekster was het voor het eerst sinds lang weer live. “Onwennig? Niet echt. We passen ons aan en leren ermee leven. Het zal niet de laatste keer zijn dat we een pandemie hebben”, zei Françoise Chombar, de topvrouw van het halfgeleiderbedrijf Melexis.

Marijke Adriaens, samen met haar zus Patricia zaakvoerder van de diepvriesvoedingproducent Fribona, en Thomas Haspeslagh, managementconsultant bij Möbius, waren tevreden dat het weer live was. “Je kunt digitaal wel seminars volgen, maar je wilt ook mensen zien, vragen hoe het gaat, elkaar helpen. Het is goed dat we opnieuw fysiek contact hebben, al blijft het beperkt tot de eigen tafel.”

Volgende week weer Cocktail

Stilaan ruilen de netwerkevenementen hun ietwat artificieel aandoende digitale outfit voor echt sociaal contact. De stevige handdruk is verdrongen door een vuistje, een elleboogduw of een zwaaihandje. De glimlach blijft misschien nog verborgen achter het mondmasker, maar de lach klinkt weer echt.

Het sluitingsuur van de evenementen is vervroegd en wordt wat strikter opgevolgd. Maar het blijven plakken met oude bekenden, het leren kennen van nieuwe gezichten en inzichten, en het van gedachten wisselen in een ongedwongen sfeer blijft voor veel ondernemers de ideale koppeling van nuttig met aangenaam.

Vanaf volgende week maken we er weer een erezaak van om de juiste naam, functie en onderneming bij het juiste gezicht te kleven. In de hoop op een al dan niet meewarige glimlach krijgt u de onderschriften, waarvan elke gelijkenis met de realiteit dan weer louter op toeval berust, er gratis bovenop. Tot volgende week!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content