‘Nog meer inzetten op partnerschap met makelaars’

WIE

Christophe Hamal (44)

WORDT

CEO van Baloise in België. Hij volgt bij de op vier na grootste verzekeraar van ons land Henk Janssen op, die met pensioen gaat.

WAS

Hamal kwam pas in mei in het directiecomité van Baloise Belgium. Van 2017 tot 2022 was hij de CEO van Buy Way, dat gespecialiseerd is het verstrekken van consumentenkredieten en financiering via winkelketens en handelaars. Buy Way was een dochterbedrijf van BNP Paribas, maar werd overgenomen door een Brits risicokapitaalfonds. Daarvoor werkte Hamal lang bij Boston Consulting Group. Als consultant in de financiële sector begeleidde hij overnames, herstructureringen en digitale transformaties in België en de ons omringende landen.

WIL

Sinds zijn aantreden bij Baloise focuste Hamal op de strategische doelstellingen van het bedrijf en maakte hij kennis met de afdelingen en de collega’s. Volgens Gert de Winter, de Belgische CEO van de Zwitserse Baloise Group, is hij goed geplaatst om de strategie voort te zetten en de uitdagingen (veranderende klantenbehoeften, de digitale transformatie, het gebruik van big data en de nieuwe manieren van werken) het hoofd te bieden.

Hamal zegt dat hij wil voortbouwen op het werk van zijn voorganger, die de relatie met de makelaars versterkte: “Baloise is een innovatieve en duurzame verzekeraar. Samen ondernemen met onze makelaars staat centraal. Zij staan het dichtst bij onze klanten en helpen hen kiezen uit onze verzekeringsproducten. We willen nog meer inzetten op die partnerschappen.”

Hamal legt ook de nadruk op de maatschappelijke rol van verzekeraars: “We moeten mee antwoorden bieden op maatschappelijke uitdagingen, zoals het veranderende klimaat en het pensioendebat. Ik kijk ernaar uit daar samen met alle Baloise-collega’s mee aan de slag te gaan.”

VRIJE TIJD

Fietsen, lopen en vliegen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content