‘Nog meer aanwezig zijn op De Vlaamse overnamemarkt’

WIE

Wim Dedecker (33)

WORDT

Partner bij het advocatenkantoor Liedekerke

WAS

“Kiezen voor de advocatuur was niet vanzelfsprekend. Even dacht ik eraan te doctoreren, maar een zomerstage bij een groot internationaal advocatenkantoor trok me over de streep. In 2009 startte ik bij het Engels-Duitse Freshfields en drie jaar later stapte ik over naar Cleary Gottlieb, waar ik zowel in het Brusselse als het New Yorkse kantoor op kapitaalmarktentransacties en overnamedossiers werkte. In 2018 kwam ik bij Liedekerke.”

WIL

“Na bijna tien jaar aan de balie was ik klaar voor de volgende stap in mijn carrière. De keuze voor een full-servicekantoor zoals Liedekerke was destijds een logische stap. Als M&A-advocaat ( mergers and acquisitions, nvdr) word je met heel uiteenlopende uitdagingen geconfronteerd. Als partner heb ik twee duidelijke ambities. Ten eerste onze kapitaalmarktenpraktijk verder uitbouwen. Met de ervaring die ik in internationale kantoren heb opgebouwd, onze veel lichtere kostenstructuur en onze dynamische dealteams geloof ik dat we een erg competitief aanbod hebben voor Belgische emittenten en de begeleidende financiële instellingen.

“Ten tweede willen we onze aanwezigheid op de Vlaamse overnamemarkt nog verder uitbouwen. Regelgeving wordt hoe langer hoe meer een regionale materie. Liedekerke heeft er altijd voor gezorgd dat we de kennis en de ervaring van het wetgevend kader van alle Belgische regio’s in huis hebben. Samen met onze seniorvennoten en alle advocaten, is het mijn taak ons team in Vlaanderen nog meer op de kaart te zetten.”

VRIJE TIJD

Fitness, tennis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content