NIEUWSLIJN

Bekaert. Staalproducent Bekaert kampt sedert enkele weken met een forse daling van de bestellingen. In ’95 realiseerde Bekaert een netto geconsolideerde winst van 3 miljard.

Assubel en De Familie ondertekenden een intentieverklaring om samen te werken. De sociale secretariaten van de twee samen bedienen 40.000 bedrijven, en een half miljoen particulieren hebben een verzekering bij één van beide.

Belgacom. De Kredietbank, het Gemeentekrediet en Sofina hebben 3,6 miljard samengebracht om daarmee een onrechtstreeks belang te nemen van 2,5 % in Belgacom.

De Vlijt. Het verlies van de Antwerpse uitgeverij De Vlijt ( Gazet van Antwerpen) loopt op tot ongeveer 350 miljoen over ’95. Een herstructurering zal de krant 75 banen kosten, waarvan 20 op de redactie.

Bacob. De geconsolideerde winst van de Bacob Banksteeg in ’95 met 28 % tot 2,12 miljard. In ’94 daalde de winst nog met bijna 5 %.

Geldkoeriers. De bonden van de geldkoeriers keurden een protocolakkoord goed. Nieuwe nachtcontracten worden niet meer aangenomen, eerder afgesloten nachtcontracten moeten voortaan met 3 gewapende koeriers.

Powerfin. Tractebel-dochter Powerfin heeft in ’95 zijn winst opgetrokken naar 7,7 miljard. Dat was vooral te danken aan de winststijging met 11,5 % bij Electrabel, waarin Powerfin 26,4 % aanhoudt.

G&G. Het failliete metaalconstructiebedrijf G&G International uit Willebroek is overgenomen door Geldof Metaalkonstruktie uit Harelbeke. Die laatste zal 200 miljoen investeren in G&G.

Corona-Lotus.

De lopende nettowinst van koekjesproducent Corona-Lotusdaalde in ’95 met 15 % tot 107 miljoen. Verantwoordelijk zijn gestegen kosten en de sterke Belgische frank.

Spector. De Wetterse foto-afwerkingsgroep wil in Frankrijk een netwerk uitbouwen van 600 zelfstandige partners en investeerde 450 miljoen in een nieuw fotolab in Parijs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content