Nieuwe partner voor Belgische internetpionier
Alain Goossens kwam bij internetpionier Uniway na een exotische carrière in medische engineering.
A lain Goossens (42) heeft zich ingekocht in Uniway, de internetontwikkelaar waar hij ruim drie jaar geleden aangetrokken werd voor business development. Uniway is bekend van websites als De Standaard Online en Vanden Borre. Goossens blijft verantwoordelijk voor de verkoop, maar krijgt ook een zitje in de raad van bestuur, naast gedelegeerd bestuurder Claude Leonard en de overige drie actieve partners Jan De Rijke, Jean-Pierre Van Loo en voorzitter Marc Vanhoutteghem. De vijfde partner, stichter Olivier Naveau, vertrok eerder dit jaar naar de Luxemburgse start-up Paradigmo.
Goossens, die voorzitter is van Antwerp Rugby Club, heeft er een zeer gevarieerde carrière opzitten. Als industrieel ingenieur Elektronica met specialisaties in biomedische engineering en ziekenhuisplanning, werkte hij dertien jaar in de projectbusiness van Tractebel Development Engineering in landen als Kameroen, Haïti en Vietnam. In Haïti werkte hij aan een VN-studie voor de rehabilitatie van de gezondsheidscentra. In Albanië hielp hij een financieringsplan opstellen voor het ministerie van Volksgezondheid. In Bratislava werkte hij als teamleader voor de medische installaties van een nieuw ziekenhuis. Tot hij zich in 1999 door Flanders Language Valley liet rekruteren om buitenlandse start-ups op weg te helpen. Zo zette hij voor het Amerikaanse Sequoia Software de activiteiten in de Benelux en Scandinavië op. Vandaar naar Uniway was maar een stap: Uniway was een distributeur van Sequoia.
Uniway, één van de oudste Belgische internetbedrijven, is altijd winstgevend geweest. “Vooral in 2003 was de druk voelbaar. Klanten zetten je gewoon voor het blok: de prijzen moesten omlaag.” Maar in 2004 is de conjunctuur gekeerd. “Er wordt opnieuw geïnvesteerd.” Groei staat hoog op zijn agenda, maar ook de nood om een strategie te bepalen tegenover offshoring van arbeid. “We hebben nog geen beslissing genomen.” Goossens ziet parallellen tussen zijn job als verkoopdirecteur en het rugby. “Individuele vaardigheden zijn belangrijk, maar het blijft een ploegsport.”B.L.
B.L.
“In 2003 zetten klanten je gewoon voor het blok: de prijzen moesten omlaag.”
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier