NIET ALLEEN PRIMA DONNA’S

Vandaag donderdag is het bekend geworden dat Creyf’s Holding een participatie heeft genomen in Human Resources Integrators (het vroegere MSL België) van Jan Adins.

Jan Adins (44 j.) volgde een economische opleiding aan de Vlaamse Ekonomische Hogeschool (Vlekho). Na zijn afstuderen in ’77 stapte hij in de zaak van zijn vader, een accountancybedrijf. Anderhalf jaar hield hij dat vol en vertrok dan naar het computerbedrijf Burroughs (nu Unisys). Daarna werkte hij achtereenvolgens bij : IBM, Paribas Bank, General Electric Information Services, Ibel en PA Consulting. Bij die laatste bleef Adins vijf jaar lang als senior consultant aan de slag. In ’93, midden in de crisis in de sector, startte hij met een nieuw executive search bureau, MSL België, een franchise van de internationale MSL-groep. Jan Adins had 75 % van de aandelen, een stille vennoot 25 %. MSL België spartelde de crisis door en ’96 was, dixit Adins, een goed jaar (20 miljoen frank omzet). “Maar om verder te gaan, had ik geallieerden nodig,” zegt hij. Adins vernam dat MSL te koop stond. Met investment banker Puilaetco diende hij een voorstel in om de hele groep (1,5 miljard frank omzet) over te nemen. Hij moest echter de duimen leggen voor een Amerikaanse groep.

Ongeveer gelijktijdig ontstond de interesse van Creyf’s dat zich van een uitzendgroep aan ’t uitbouwen is tot een volledige human resources-groep. MSL België verandert van naam in Human Resources Integrators (HRI), dat meteen een kapitaalverhoging doorvoert (waarop Creyf’s volledig inschrijft).

“Het HRI-concept is fundamenteel anders dan de gangbare praktijk,” zegt Jan Adins. “Ik vertrek vanuit de cultuur en de strategie van een bedrijf en zoek dan een kandidaat. Competentie is daarbij voor mij belangrijker dan functionaliteit. Een functie is vaak een scherm waarmee iemand zijn positie wil veiligstellen. Gedrag en vaardigheden zijn veel voornamer. Daarom geloof ik ook sterk in het interdisciplinaire. Met allemaal prima donna’s in de ploeg haal je het niet steeds in het voetbal. Ook in het bedrijfsleven kan je beter iets lager kijken naar mensen met optimale integratiemogelijkheden.”

“Omdat we tot in de intimiteit van het bedrijf gaan, kan en wil ik me niet specialiseren. Ik kan onmogelijk werken voor vier of vijf bedrijven uit dezelfde sector. Ik moet me beperken en dus soms opdrachten weigeren als het om regelrechte concurrenten gaat.”

Met de inbreng van Creyf’s wil Jan Adins groeien van pionier naar gevestigde waarde. Hij plakt daar ook cijfers op, maar die blijven gereserveerd voor het business plan. “Het is zeer ambitieus,” is het enige dat hij publiek kwijt wil. De eerste actie is er al : de opening van een kantoor in het Nederlandse Den Bosch. “Ik was dat al van plan, maar dankzij Creyf’s dat in die streek vorig jaar een overname heeft gedaan, is dit versneld.”

JAN ADINS (HUMAN RESOURCES INTEGRATORS) Dankzij Creyf’s van pionier naar gevestigde waarde groeien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content