NETHEIDSMAKELAAR

Domus Nitida positioneert zich als schakel tussen grote bedrijven en de schoonmaaksector. Het ziet immers toe op de resultaten van een poetsbeurt.

Bij Ludo Feyen kloppen bedrijven aan met de vraag om hun schoonmaakdossier te optimaliseren. De nieuwe vlag Domus Nitida waaronder het vroegere Domus Consult nv uit Oud-Turnhout als een onafhankelijk schoonmaakstudiebureau opereert, betekent in het Latijn zoveel als “het nette huis”. De naamsverandering sinds 1 november jongstleden was nodig om het ruimere actieveld te onderstrepen : terwijl Domus Consult een adviesbureau was, stelt Domus Nitida zich op als een makelaar en manager van het hele schoonmaakgebeuren in een bedrijf.

Zaakvoerder Feyen vond in de interface-functie van Domus Nitida tussen grote bedrijven-opdrachtgevers en de schoonmaakfirma’s “een gat in de markt.” Vorig jaar verdubbelde de omzet van 5 naar 10 miljoen frank.

Domus Nitida streeft met zijn tussenkomst naar een win-win situatie. Bedrijven zitten al lang te wachten op een objectieve opvolging van de kwaliteit van schoonmaakwerk, zoals die in Nederland dankzij de VSR (Vereniging Schoonmaak Research) goed ingeburgerd is. “Als externe organisatie laten wij VSR-metingen doen door speciaal opgeleide en gediplomeerde inspecteurs o.m. bij Philips en bij de Generale Bank. Bij onze klanten verhoogt en stabiliseert de kwaliteit van de schoonmaak. Het schoonmaakbedrijf is daar absoluut niet rouwig om.”

De opdrachtgever van Domus Nitida wil “een optimale service” voor zijn geld. En dat doet Feyen in fasen : eerst de kwaliteit onderzoeken, dan bekijkt hij het budget : “Meestal onderhandelen wij met het bestaande schoonmaakbedrijf. Wij blijven op post voor het kwaliteitsbeheer, zien toe op een goed verloop van het contract en zorgen voor de nodige bijsturingen, ook op budgettair vlak.”

Van ’74 tot ’89 verdiende Ludo Feyen zijn sporen in de schoonmaakbusiness als algemeen directeur van General Office Maintenance. Dit bedrijf startte hij mee op en vijftien jaar later draaide het een omzet van een half miljard frank. Tussen ’89 en ’93 voerde hij voor Elf Aquitaine adviesopdrachten uit in Duitsland en Oostenrijk. Vanaf ’93 stapt hij in het schoonmaakbeheer voor Belgische bedrijven eerst in samenwerking met Atir (het grootste Nederlandse schoonmaakadviesbureau) en vanaf eind ’95 volledig op eigen vleugels, eerst met Domus Consult en nu onder de naam Domus Nitida. “Vele bedrijven onderkennen (nog) niet voldoende dat schoonmaak een volwaardig vak apart is”, zucht hij.

LUDO FEYEN (DOMUS NITIDA) Objectieve meting en opvolging van schoonmaakbeurten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content