Nachtmerrie voor Thomas Pieters

Thomas Pieters zal zich deze editie van de Masters nog lang heugen. De Antwerpenaar reisde heel ambitieus naar Augusta, waar hij bij de outsiders werd gerekend. Maar hij viel genadeloos van zijn voetstuk. Meer zelfs: het toptoernooi werd al snel een complete nachtmerrie voor Pieters, die kaarten van 79 en 80 indiende voor een totaal van vijftien over de par, na twee ronden. Hij raakte dan ook niet verder dan een van de laatste plaatsen in het klassement.

Het moeilijke parcours van Augusta past in theorie nochtans heel goed bij de spelstijl van de Belgische nummer één, die in 2017 indrukwekkend goed presteerde in de Masters en op de vierde plaats eindigde. Deze keer lukte het voor geen meter. Een slechte start op de eerste dag leek zijn mechaniek meteen en definitief te verstoren. Daarna bleef Pieters hopeloos op drift, grossierde in fouten en drieputters (15 bogeys en twee dubbele bogeys op 36 holes). Op het hoogste niveau is dat altijd fataal.

Het is nu hopen dat deze onverwachte wanprestatie de mentale weerbaarheid van Pieters, en dus de rest van zijn seizoen, niet zal verstoren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content