Muziek op de boterham

Wie over de middag graag een concert meepikt, kan maar beter in hartje Brussel werken. Met het Musicorum Festival, Midi Minimes én Boterhammen in het Park klonk uw zomerlunch nooit beter.

Melomanen die graag muziek willen bij hun lunch, hebben in Brussel keuze te over. Op het Musicorum Festival staat elke werkdag een gratis klassiek concert van 35 minuten op het programma. Het festival, onder leiding van Amaury de Merode, vindt sinds vorig jaar plaats in het Auditorium Philippe Roberts-Jones van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België. Op maandag 26 augustus komt daar een oude bekende een vioolrecital spelen: Yuzuko Horigome, de Japans-Belgische winnares van de Koningin Elisabethwedstrijd in 1980. Aan de overkant van de straat, in het Conservatorium, kunt u elke dag voor 5 euro naar een middagconcert, geprogrammeerd door het Festival Midi Minimes. De concerten lopen in beide zalen dagelijks tot eind augustus.

Nog geen 500 meter verderop start op maandag 26 augustus Boterhammen in het Park. Voor de Ancienne Belgique, die de openluchtconcertreeks al voor de dertigste keer organiseert, is het de officiële start van het concertseizoen. De formule blijft ook dit jaar ongewijzigd: het gratis muziekfestival loopt in de kiosk van het Brusselse Warandepark. In de groene long tussen de Wetstraat, het Koninklijk Paleis en het Paleis voor Schone Kunsten treden onder meer Ertebrekers, Lenny & De Wespen, Slongs, Kapitein Winokio, Neeka, Jan De Wilde en Wannes Cappelle op.

Diezelfde week zijn er naast middagconcerten ook avondsessies, eveneens georganiseerd door de AB. Op die Feeërieën gaat AB traditiegetrouw vol voor het experiment. Zo spelen de Belgische smaakmakers Dez Mona, en zijn Somalische discofunk, Turkse psychedelica en Londense conscious hiphop te horen.

Boterhammen in het Park & Feeërieën, van 26 tot 30 augustus in het Warandepark in Brussel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content