Moniek Delvou kreeg haar beste advies van Jean-Luc Dehaene

Moniek Delvou © J. Claessens

“Jean-Luc Dehaene heeft me ervan overtuigd dat je moet geloven in wat je doet”, zegt Moniek Delvou, die gedurende vijftien jaar de rechterhand en de woordvoerder van de voormalige eerste minister was.

“Je moet er altijd voor gaan. In zijn plastische taal luidde dat: ‘Je moet je nat durven te maken, je moet in het bad springen.’ Als je niet gelooft in wat je doet, doe dan iets anders. Maar ben je overtuigd van wat je doet, dan krijg je ook vertrouwen in de goede afloop. Dat sterkt je. Dat is zowat het leidmotief in mijn carrière geworden: ‘Tout finit par s’arranger, quand on y croit.’ En dat klopt, twijfelen heeft weinig zin, een probleem lost zich niet op door ervan wakker te liggen.”

“Dehaene leefde ook zo: hij ging er altijd voluit voor, hij twijfelde niet, hij geloofde rotsvast in de goede afloop”, aldus Delvou. “Ik geef mijn kinderen hetzelfde mee: wat je nu doet, moet je goed doen, grijp de kansen als die zich aandienen. Je moet niet denken aan later, want je weet nooit wat de dag van morgen brengt. En laat je niet ontgoochelen door dingen die misschien nooit gebeuren. Je kunt ervan dromen CEO te worden, maar als die droom geen werkelijkheid wordt, doe je intussen misschien iets anders dat even waardevol is.”

Bert Lauwers & Patrick Claerhout

Tijdens de zomermaanden krijgt u de Bizz By Mail-nieuwsbrief op maandag, woensdag en vrijdag in plaats van elke weekdag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content