Molinari, fratelli d’Italia

De gebroeders Fransesco en Edoardao Molinari spelen in de Europese Tour 2010 opnieuw samen. Zoals Seve, Manuel en Vicente Ballesteros in de jaren zeventig.

De gebroeders Molinari, afkomstig uit Turijn, zijn de grote hoop van de Italiaanse golfsport, die sinds Cos-tantino Rocca in de jaren negentig geen topspelers meer had. Edoardo (28 jaar) speelt een hoofdrol in de Challenge Tour, waarin hij al bijna 300.000 euro bij elkaar speelde en in het klassement voor de Portugees Lima en de Belg Nicolas Colsaerts staat. Francesco (26 jaar) is elfde in de Europese Tour en verdiende dit seizoen nog meer. De jongste van de broers werd dertiende in de British, elfde in de US PGA en 27ste in de US Open. Niet slecht voor iemand die een paar jaar geleden nog caddy was voor zijn broer.

Hoewel Fransesco met zijn overwinning in de Italiaanse Open van 2006 meteen doorbrak in de Europese Tour, werd in het begin meer verwacht van Edoardo. De oudste Molinari was in 2005 de eerste Europese winnaar sinds 1911 van het US Amateur Championship. Veel waarnemers verwacht-ten dan ook dat hij meteen een hoofdrol zou spelen bij de professionals, maar na drie majors in 2006 (de Masters naast Tiger Woods, de Britse en Amerikaanse Opens) verloor hij in 2008 zijn kaart voor de Europese Open na gesukkel met blessures en tegenvallende prestaties. Hij trok zich de hele winter terug om snoeihard te trainen, stuurde zelfs zijn swing bij, waarna hij in 2009 in de Challenge Tour een dijk van een seizoen neerzette.

“Vorig jaar liep het goed als ik goed speelde”, Eduardo, die aan de universiteit van Turijn een ingenieursdiploma behaalde. “Maar als ik wat minder goed speelde, dan vielen de resultaten zwaar tegen. Ik werkte dus hard aan mijn techniek om regelmatiger te presteren en die swing vaster te maken, veeleer dan op het gevoel te spelen. En plots begon ik onder de zeventig te slaan terwijl ik niet echt goed speelde. Nu kijk ik ernaar uit om in de Europese Tour van 2010 tegen Fransesco te spelen. Maar eerst treden we dit jaar nog samen aan in de World Cup.”

Vorig weekend klopte Edoardo in Rome onze landgenoot Colsaerts met één slag. Hij sloeg er 21 onder de par in de Ita-lian Federation Cup, dankzij een putt van tien meter voor birdie op de achttien, terwijl Colsaerts bij zijn slag naar dezelfde green werd gehinderd door takken en zijn up and down niet lukte. De Belg, derde in de Challenge Tour met 125.130 euro prijzengeld, betreurde zijn bogey op de laatste hole, maar was toch tevreden met zijn score (68 66 66 68).

John Baete

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content