Minder voetbal, meer overleg

De gedelegeerd bestuurder van het Vlaams Economisch Verbond ( VEV), Mieke Offeciers, is overgestapt naar KPMG Consultants. Afgelopen maandag stelde de raad van bestuur van het VEV Philippe Muyters aan als haar opvolger.

Muyters, tot nog toe officieel directeur-generaal, had de facto al Offeciers’ rol overgenomen nadat de beslissing over haar vertrek in juni genomen was. Ze bleef echter meedraaien tot er een goede oplossing gevonden was.

Philippe Muyters zal wel een pak taken erbij krijgen. Maar geen nood, dan heeft hij maar wat minder tijd om naar zijn favoriete voetbalploeg te gaan kijken, Royal Antwerp FC. Die bengelt toch achteraan in de ranglijst.

“Het gaat goed in het VEV,” zegt Philippe Muyters. “We gaan op deze manier verder. Ik wil wel een bijkomend accent leggen. We moeten een stap vooruit zetten in ons human resources-beleid. Het VEV is niet één persoon, maar een team. We werken en voelen als een team. Ik wil dat ploeggevoel nog versterken, zonder al te veel formalisme.” Op zijn programma staat ook de versterking van de samenwerking met de sectoren en met de kamers van koophandel.

Bij Muyters zal de deur altijd openstaan. Het past bij hem. Muyters is een gezapige man, die ernstig kan zijn als het nodig is maar die ook met een kwinkslag overweg kan. En het Spaanse bloed in hem geeft extra color aan zijn optreden.

Philippe Muyters is een man van het overleg. Vijf jaar lang, tussen 1992 en 1997, was hij administrateur-generaal van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen ( SERV). Hij leerde in die functie de werkgevers- en werknemersorganisaties kennen. De SERV is immers het Vlaamse overlegorgaan bij uitstek. De privé-sector is de econoom echter niet vreemd. Tussen 1989 en 1992 was hij directeur en bestuurder van Dynamic van de Groep Seghers en directiemedewerker van Seghers Engineering.

In februari 1997 verliet Muyters de scheidsrechtersstoel en ging hij in een van de twee kampen zitten: hij werd directeur-generaal van het VEV. Samen met Mieke Offeciers stond hij aan het hoofd van het VEV, vanaf vandaag doet hij dat alleen. “Ik zal veel in samenspraak doen met mijn vier directeurs, Hans Housen, Erik Vermeylen, Mieke De Backer en Jan Marynissen. Zij zullen ook een groot deel van het representatiewerk voor hun rekening moeten nemen.”

Het VEV telt bijna 2000 leden en dat is een historisch hoogtepunt. Vijf jaar geleden waren het er nog 1600. Muyters: “We dekken nu 45% van de privé-werkgelegenheid.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content