‘Met ons ecologische imago kunnen we scoren’

WIE

Inge Simons (45)

IS

Sinds 1 oktober HR Director bij SPIE België, de Europese specialist in multitechnische dienstverlening in energie en communicatie

WAS

Inge Simons studeerde af als vertaler aan de Karel De Grote Hogeschool in Antwerpen. Ze volgde verschillende hr-opleidingen en startte haar carrière in 1996 als hr-coördinator bij het advocatenkantoor Loeff Claeys Verbeke. Daarna ging ze aan de slag als consultant bij Ernst & Young, alvorens naar Broadnet te trekken als hr-coördinator Benelux. In 2001 werd ze aangeworven door de groep American Standard Europe, waar ze verschillende humanresourcesfuncties uitoefende. Vervolgens werd ze senior hr-businesspartner bij KPN. In 2010 trad ze in dienst bij het advocatenkantoor Freshfields Bruckhaus Deringer. Later ging ze aan de slag bij de groep Eastman Chemical Company, waar ze zich opwerkte tot directeur human resources in België. Die functie bekleedde ze ook bij Bridgestone Europe (2017-2018) en Swissport Belgium (2018-2020).

WIL

“De aantrekkelijkheid van SPIE als werkgever blijft een aandachtspunt. Een andere klassieke opdracht is werken aan het welzijn van de werknemers”, zegt Simons. “Dat zijn twee essentiële pijlers die SPIE ondersteunen om zijn groeidoelstellingen te halen. Ook in deze tijden is de aanwerving van bijvoorbeeld goede onderhoudsspecialisten een uitdaging. Daarom staat het retentiebeleid bovenaan de agenda. Het is mij nu al duidelijk dat we met ons ecologische imago kunnen scoren. We rijden steeds meer rond in elektrische wagens en taken zoals het onderhoud van installaties voor groene energie en het upgraden van signalisaties die de verkeersveiligheid verhogen, wijzen op de maatschappelijke rol van SPIE. Dat kan ook mensen aantrekken.”

VRIJE TIJD

Wandelen, koken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content