Mega zoekt nieuwe eigenaar: grote veranderingen op til in Belgische energiemarkt

CEO Thomas Coune | Foto: Belga

De Luikse energieleverancier Mega staat te koop. Als grootste onafhankelijke speler in België, die recentelijk zijn activiteiten heeft uitgebreid naar Nederland en ook telecomdiensten is gaan aanbieden, heeft Mega de aandacht getrokken van zowel energiebedrijven als financiële investeerders. Dat meldt De Tijd op dinsdag.

Nadat tijdens de energiecrisis verschillende leveranciers de handdoek in de ring moesten gooien, lijkt er een grote verschuiving op handen in de Belgische energiemarkt. Mega, met zijn honderdduizenden klanten de vijfde grootste leverancier in België, wordt momenteel te koop aangeboden. De zoektocht naar nieuwe aandeelhouders, geleid door ING, is vergevorderd, en er is al een selectie gemaakt van geïnteresseerde partijen.

Mediastorm

De redenen voor de verkoop blijven onduidelijk. De twee oprichters, Thomas Coune en Michael Corhay, hebben geen commentaar gegeven. Het duo uit Luik startte het bedrijf tien jaar geleden als een lokaal alternatief voor de grote buitenlandse spelers, met een focus op prijsbewuste klanten en een eenvoudig aanbod van elektriciteit en gas. Door als pure doorverkoper zonder eigen productie te werken, probeerde Mega de kleine marges te compenseren met een lage kostenstructuur en een groot klantenbestand.

Lees verder onder link

Dit bleek lange tijd succesvol, totdat de energiecrisis in 2022 uitbrak. De snelle groei van het klantenbestand en de snel stijgende energieprijzen maakten het voor Mega steeds moeilijker om de bedrijfsactiviteiten te financieren. Door als eerste de voorschotten fors te verhogen, kwam het bedrijf in een mediastorm terecht en verloor het een aanzienlijk aantal klanten. Vorig jaar verzekerde CEO Coune nog dat de crisis voorbij was en dat Mega weer op de weg naar groei was.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content