‘Meewerken aan een rookvrije toekomst’

WIE

Kobe Verheyen (38)

IS

Communicatiemanager voor België en Luxemburg bij de tabaksproducent Philip Morris

WAS

Kobe Verheyen had als tiener een voorliefde voor journalistiek. Aan de KU Leuven koos hij voor politieke wetenschappen. In 2007 startte hij zijn carrière als journalist bij Gazet van Antwerpen, waar hij nationale en internationale onderwerpen kon verslaan. Na vijf jaar maakte hij de overstap naar bedrijfscommunicatie. Hij begon in die sector bij SD Worx. In 2014 trad hij in dienst van Graydon als pr-verantwoordelijke en communicatieadviseur. “Ik was er ook actief op de Nederlandse en de Britse markt. Ik heb er veel geleerd.” Verheyen kreeg in 2016 een mooi aanbod van de verzekeringsmakelaar Vanbreda Risk & Benefits om head of marketing & communication te worden. In augustus 2021 kwam hij in contact met Philip Morris International.

WIL

“Philip Morris werkt aan een grote transformatie”, zegt Verheyen. “Ik heb nooit gerookt en de wereld van tabak was nieuw voor mij. Philip Morris heeft de ambitie voor een rookvrije toekomst te zorgen. Die evolutie heeft me aangetrokken, het is een uitdaging in het kwadraat.”

De sector staat al decennia onder druk en veel van de klassieke communicatiemiddelen zijn bij wet verboden. Dat de tabakssector in het verdomhoekje zit, trok Verheyen aan. “Ondanks de vele maatregelen van de overheid zijn er nog altijd 2 miljoen rokers in België. Philip Morris wil de traditionele sigaret zo snel mogelijk de wereld uit. Het wil de roker doen overschakelen op minder schadelijke alternatieven. De Belgische wet is echter zo strikt dat we niet over onze nieuwe producten kunnen spreken. Maar dat belet ons niet om onze visie en ambitie kenbaar te maken aan het grote publiek.”

VRIJE TIJD

Familie, wandelen en lekker eten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content