Meerwaarde door ervaring

© FRANKY VERDICKT

WIE

Geert Van Hove (58)

WORDT

CEO van Anacura, een onafhankelijk analytisch lab gespecialiseerd in de gezondheidszorg en lifesciences.

WAS

“Ik kan terugblikken op een rijkgevulde internationale carrière, die zich grotendeels in de Verenigde Staten en in verschillende sectoren afgespeeld heeft. IT en innovatie vormden de rode draad. Regelmatig veranderen van sector was een bewuste keuze. Je doet meer ervaring op en telkens als je van sector verandert, neem je die ervaring mee in de nieuwe uitdaging die je aangaat. Zo krijg je een brede kijk op de dingen. Je ziet wat elders goed werkt of net minder. En zo kan je meerwaarde bieden. Recentelijk werkte ik bij Belfius en vervolgens bij Argenta. Ik hielp er bij de digitalisering. Maar het was tijd voor iets anders. In Vlaanderen staan de sector van de lifesciences en de chemie aan de top in innovatie. Zo kwam ik bij Anacura terecht. Niet langer als CIO, maar als CEO.”

WIL

“Anacura is actief in drie segmenten van lifesciences. Een afdeling biedt medische analyses voor artsen aan, een andere voert laboratoriumtesten uit voor farma- en biotechbedrijven en een derde is bezig met de ontwikkeling en de productie van veterinaire geneesmiddelen op basis van stamcellen.”

“Belangrijk in de ontwikkeling van dit familiebedrijf zijn de verdere professionalisering van de governance en het management, en het leggen van de fundamenten voor de duurzame verankering van Anacura als onafhankelijk bedrijf via innovatie. Daarbij zal ook mijn achtergrond in digitalisering ongetwijfeld goed van pas komen.”

VRIJE TIJD

“Fietsen, reizen en fotografie.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content