‘Meer leden, breder draagvlak’

WIE

Cynthia Verswijvel- Cornelissen (57)

WORDT

Voorzitter van BAN (Business Angels Netwerk) Vlaanderen

WAS

Cynthia Verswijvel-Cornelissen is de oprichter en bezieler van Finpower, dat bedrijven – vooral kmo’s – begeleidt bij hun financiële beheer. Sinds 2004 werkte ze zich op als mede-investeerder in bedrijven, via minderheids- of meerderheidsparticipaties, zoals bij Pacauto, waar ze CEO is.

WIL

“BAN Vlaanderen staat meer dan ooit klaar om een rol te spelen in de uitdagende coronatijden en om de toekomst vol vertrouwen tegemoet te zien”, zegt Cynthia Verswijvel-Cornelissen. “Ik wil daarbij vanuit mijn ervaring ook eigen accenten leggen. BAN Vlaanderen moet een zo breed mogelijk platform proberen te zijn, dat een maximaal aantal businessangels aantrekt. Als het aantal leden groeit, geeft ons dat een breed draagvlak. Daarbij wil ik een bijzondere klemtoon leggen door meer vrouwelijke investeerders of businessangels aan te trekken. Dat zal ertoe leiden dat we meer dossiers van vrouwelijke onderneemsters kunnen begeleiden. Die komen nog te weinig aan bod.

“BAN Vlaanderen moet zijn toegankelijkheid voor ondernemers voort verhogen, zodat iedereen die dat wil, de weg weet te vinden. We hebben in 2019 onze opleidingsmodules onder de naam Wise Academy gelanceerd. Die werden op succes onthaald. De opdracht is ook in de komende jaren aantrekkelijke sessies aan te bieden.

“Het wordt voor mij persoonlijk een heel leerrijke ervaring, waarbij timemanagement en prioriteiten leggen noodzakelijk zullen zijn. Dat wordt een leerproces, aangezien ik het voorzitterschap van BAN combineer met mijn andere activiteiten als financieel consultant bij Finpower en als manager van de bedrijven in onze portefeuille.

VRIJE TIJD

Gezin.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content