Mayo uit Tubeke

In een atelier in Tubeke maakt Natura ambachtelijke, natuurlijke sauzen. Van de 22 producten is de mayonaise, waar het in 1939 allemaal mee begon, nog altijd de ster van het gamma.
De groei pakt
De Tubeekse mayonaisefabrikant Natura telt een dozijn medewerkers, dubbel zoveel als bij de overname. CEO Arthus de Bousies nam Natura in 2012 over. Het bedrijf haalde toen 600.000 euro omzet. Dit jaar nam Natura het Nederlandse bedrijf Tons Mosterd over. Volgens de Franstalige zakenkrant L’Echo zal de verwachte omzet van 1,8 miljoen euro in 2018 daardoor verdubbelen tot 3,5 à 4 miljoen euro. In 2017 haalde de Waals-Brabantse kmo 1,5 miljoen euro omzet, waarvan 1 procent naar een goed doel gaat.
Philippe Vryghem begon in 1939 in zijn viswinkel in Vorst huisgemaakte ambachtelijke mayonaise te verkopen. In 1970 sloot de ondernemer zijn viswinkel om zich louter op de productie van mayonaise te concentreren. De belangrijkste klant was de retailer Colruyt Group, die de mayonaise nog altijd gebruikt voor zijn vleesbereidingen. In 1990 breidde kleindochter Arlette Vryghem het gamma uit met vinaigrettes. In 2014, twee jaar na de overname, verhuisde de nieuwe eigenaar en CEO het bedrijf naar Tubeke. Het oude atelier was te afgeleefd en te klein geworden voor het groeiverhaal dat met het aantreden van Arthus de Bousies begon.








Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier