Marie-Hélène De Coster ‘Diversiteit, inclusiviteit en duurzaamheid staan bovenaan’

Het headhuntersbureau Heidrick & Struggles (H&S) brengt vandaag zijn Board Monitor uit, waarin het de nieuwe bestuursleden van Bel-20-bedrijven doorlicht.

1 17 procent van de nieuwe bestuursleden heeft ervaring in cyberbeveiliging, tegenover 6 procent in de rest van Europa. Is dat een verrassing?

“Nee, corona heeft de digitalisering in bedrijven versneld en dat vergt een sterkere beveiliging. Het besef groeit dat cyberbedreigingen een blijver zijn. Operationele managementteams hebben al veel langer die competentie aangetrokken.”

2 Welke andere competenties zijn gewild?

“Diversiteit, inclusiviteit en duurzaamheid staan bovenaan in de lijst van zaken die ondernemingen in hun bedrijfsvoering willen inbouwen. Dus zoeken ze daar ook ervaring in voor hun raden van bestuur. Ze beseffen steeds meer dat de nieuwe generatie werknemers daar belang aan hecht.”

3 De bestuursraden zijn geen bakens van diversiteit. Is dat niet tegenstrijdig met hun doelen?

“Van de twaalf nieuwe bestuursleden in de Bel-20-raden is een derde wel een vrouw. In theorie is daarmee het quotum bereikt. Maar ik heb niet het gevoel dat de Belgische bestuurswereld denkt er al te zijn op het gebied van genderdiversiteit.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content