Marc De Vos keert terug aan het hoofd van denktank Itinera

Marc De Vos in de studio van Trends Kanaal Z.
Marc De Vos in de studio van Trends Kanaal Z.

Professor arbeidsrecht Marc De Vos keert na tien jaar terug aan het hoofd van de denktank Itinera. Hij zal samen met Ank De Wilde de denktank gaan leiden.

Marc De Vos en Ank De Wilde volgen filosoof Ignaas Devisch op, zo is woensdag bekendgemaakt.

Duorol

De leiding van Itinera, een denktank die zich buigt over grote maatschappelijke vraagstukken en debatten, wordt daarmee voor het eerst een duorol. Marc De Vos, die ook columns voor Trends schrijft, richtte Itinera in 2006 mee op en leidde de denktank al tot in 2014. 

“We staan voor een historisch tijdsgewricht: veiligheid, welvaart, klimaat en welzijn liggen allemaal in de weegschaal terwijl het schip van staat met grote tekorten is lekgeslagen”, zegt De Vos in een persbericht. “Meer nieuwe en duurzame welvaart, meer bestuurlijke eenvoud en een meer veerkrachtige samenleving zullen elkaar moeten vinden en versterken.”

“We kiezen, voor het eerst in de geschiedenis van Itinera, voor coleiderschap”, aldus Ank De Wilde. “Itinera zal blijven inzetten op de grote thema’s die zich beleidsmatig aandienen.”

Devisch was drie jaar CEO van Itinera. “De afgelopen jaren waren zeer boeiend, maar ook slopend door de combinatie met mijn academisch werk”, zegt hij in een persbericht. “Bovendien heb ik nog veel andere plannen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content