‘Wie in Antwerpen links stemde, krijgt een rechts beleid’

Dat zegt een verontwaardigde Bruno Segers, ex-CEO van het beursgenoteerde RealDolmen, in Z-Talk Goossens.

Segers was de woordvoerder van de kiescampagne “Nu anders”. Die werd gefinancierd door 40 Antwerpse ondernemers, die anoniem wilden blijven. De kiespropaganda riep op tot verandering van het beleid. Met de niet mis te verstane zin “geen marketingslogans, maar daden” was de boodschap duidelijk gericht tegen het beleid van Patrick Janssens.

Maar de communicatie over het initiatief is niet altijd even eenduidig. Want waar Segers eerder in de media pleitte voor een rechts beleid, toont hij zich niet erg tevreden dat het inderdaad die richting lijkt uit te gaan.

“Het is toch merkwaardig. Wie in Antwerpen links stemde, krijgt een rechts beleid. Dat is niet consequent. Kartelvorming kan je om die reden niet democratisch noemen. ” Segers noemt de bocht die Marc Van Peel maakte door uit het kartel met SP.A te treden, de bocht van Bath, fijntjes verwijzend naar de lastige bocht in de Westerschelde en dus voor de Antwerpse haven.

Bruno Segers vertelt ook over zijn verrassende vertrek bij RealDolmen, waar in één beweging ook de voorzitter Michel Ackermans het voor bekeken hield. Hij hekelt ook de gang van zaken op de beurs, laat zijn licht schijnen op zure relaties met vakbondslui en doet als IMINDS-bestuurder confessies over waar het misloopt in het innovatielandschap van de overheid. (V.G.)

Bekijk Z-Talk Goossens vanaf zaterdagochtend op Kanaal Z of on line via deze link

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content