Vlaanderen valt meer in de smaak bij Waalse werkgevers

Vincent Reuter, CEO van UWE Union Wallonne des Entreprises © BELGA

Een Waalse belasting op nieuw materieel en uitrusting maakt van Vlaanderen een aantrekkelijker investeringsklimaat. “De Waalse regering voert archaïsche en contraproductieve belasting opnieuw in”, aldus de gedelegeerd bestuurder van de Waalse Unie van Ondernemingen (UWE), Vincent Reuter.

Vincent Reuter, de gedelegeerd bestuurder van de Waalse Unie van Ondernemingen (UWE), is ontzet door de houding van de Waalse regering en spreekt van een vertrouwensbreuk. Dat zegt hij in L’Echo.

Bron van ongenoegen is de belasting op nieuw materieel en uitrusting die de Waalse regering opnieuw wil invoeren. Volgens de Waalse werkgevers maakt dat Vlaanderen competitiever.

“De regering heeft van de herindustrialisering van Wallonië haar voornaamste doelstelling gemaakt (…) Ze voert een archaïsche en contraproductieve belasting opnieuw in. Deze regering zal haar geloofwaardigheid verliezen in de ogen van de bedrijfsleiders”, zegt Reuter.

“Je kunt je niks erger voorstellen. Dit zal de financiële marges van de kmo’s inperken, die minder zullen investeren en minder zullen aanwerven”. Volgens de UWE zullen veel multinationals tot de conclusie komen dat de kost voor investeringen in Wallonië te hoog is. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content