Vlaamse regering jaagt nog jaren op coronafraudeurs

Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) belooft dat ze onterechte coronasteun zal terugvorderen

De terugvorderingen van onterechte coronasteun vliegen de deur uit. Het gaat al om 10.846 dossiers, goed voor bijna 83 miljoen euro. Dat schrijft De Standaard donderdag. ‘We zullen alles controleren’, waarschuwt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V).

Bij de controles op de uitgekeerde coronapremies blijven er lijken uit de kast vallen. Deze week vertrekken er vanuit de Vlaamse overheid opnieuw 1.200 terugvorderingen. ‘Voor hen die denken dat we iets met de mantel der liefde zullen bedekken: ik heb de ondernemers al gewaarschuwd dat we álles zullen controleren’, zo laat Crevits er geen twijfel over bestaan.

Volgens cijfers van het kabinet-Crevits zijn er ondertussen 10.846 dossiers waarin er steun teruggevorderd wordt, goed voor 82,85 miljoen euro. Ter vergelijking: in totaal werden er 579.250 dossiers goedgekeurd voor zo’n 190.000 individuele ondernemers, of een uitbetaald bedrag van 2,4 miljard euro.

De Vlaamse regering belooft nu nog een tandje bij te steken om mogelijke fraude op te sporen. Crevits kreeg in juli al groen licht van de regering om extra controleurs aan te werven. In totaal zal straks een dertigtal inspecteurs de dossiers controleren.

Partner Content