Van Quickenborne in hoger beroep tegen beslissing sperperiode

© belga

Ontslagnemend minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de kortgedingrechter die winkelketen ZEB gelijk heeft gegeven in de strijd tegen de sperperiode.

Maar, indien de overheid ook in beroep ongelijk krijgt, is het logisch dat de sperperiode sneuvelt, stelde de Open Vld-minister woensdag op VRT-radio.

De ontslagnemende regering wijzigde de de voorbije legislatuur de wet op de handelspraktijken. De sperperiode werd gehalveerd en beperkt tot kledij, schoenen en lederwaren.

Van Quickenborne wijst er woensdag op dat hij nooit voorstander is geweest van de sperperiode, maar dat de regeling een compromis was binnen de regering en werd overlegd met de middenstandsorganisaties. Hij wil dat compromis daarom blijven verdedigen en gaat dus in hoger beroep.

Indien de rechter in beroep de uitspraak bevestigt, lijkt het Van Quickenborne echter logisch dat op dat moment komaf wordt gemaakt met de sperperiode. “Dan denk ik dat we de wetgeving moeten aanpassen en dat de sperperiode best verdwijnt”, meent hij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content