Unizo roept ondernemers op tot onlinebetoging

© Image Globe

Unizo organiseert een onlinebetoging met als slogan ‘Ik kom op straat’, om meer kansen en respect voor ondernemers af te dwingen.

Unizo organiseert een onlinebetoging met als slogan ‘Ik kom op straat’, om meer kansen en respect voor ondernemers af te dwingen.

Unizo kiest voor een onlineactie, zodat “ondernemers heel vlot mee op straat komen, zonder daarvoor hun zaak een dag stil te moeten leggen”.

Wantrouwen

“We komen op straat voordat ondernemers zelf mensen op straat moeten zetten of zelf op straat komen te staan,” legt topman Karel Van Eetvelt uit. “De jongste tijd worden we overspoeld door reacties van ontgoochelde en ontmoedigde ondernemers. Vooral het gebrek aan maatschappelijke respect en het zich gewantrouwd voelen door de overheid, zit veel zelfstandigen, KMO’s en vrije beroepen erg hoog.”

“De maat is vol: we komen op straat voor een beter ondernemingsklimaat. Zo willen we ondernemers niet enkel een uitlaatklep bieden voor hun gevoelens, we willen vooral alle overheden en de publieke opinie waarschuwen de terechte bekommernissen van de ondernemers ernstig te nemen en alles te doen om het vertrouwen bij de ondernemers te herstellen”, luidt het.

Na nauwelijks één dag kwamen volgens de mededeling inmiddels 6.650 ondernemers op straat voor de onlinebetoging. Een UNIZO-delegatie zal na afloop van de betoging het actieplan persoonlijk overhandigen aan de federale premier en aan de minister-presidenten van de gewestregeringen. (Belga/KVDA) De onlinebetoging: Ikkomopstraat.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content