Trump dreigt invoerheffing op Chinese producten ruimschoots te verdubbelen

© belga

De Amerikaanse president Donald Trump dreigt nu met invoerheffingen van 25 procent op 200 miljard aan Chinese goederen, nadat hij eerder sprak van een heffing van 10 procent.

Dat schrijft de krant Washington Post. De VS en China bevinden zich in een heus handelsconflict nadat Trump het Aziatische land van ‘oneerlijke praktijken’ beschuldigt.

Nadat in eerste instantie heffingen werden ingevoerd op wasmachines, zonnepanelen, staal en aluminium, en op 34 miljard aan Chinese producten kondigde Washington op 10 juli aan heffingen op te leggen voor een lijst van 200 miljard aan goederen.

Er was toen sprake van een heffing van 10 procent, maar Washington Post meldt op basis van een anonieme bron dat het Witte Huis de taks zou willen optrekken tot 25 procent.

Volgens de bron maakt het Witte Huis de nieuwe heffingen deze week al bekend. Ze zouden gelden voor producten variërend van voedsel tot autobanden, fietsen en cosmetica.

Dinsdag waren de markten nochtans positief gezind, nadat bekendraakte dat vertegenwoordigers van de Amerikaanse minister van Financiën Steve Mnuchin en de Chinese vicepremier Liu He in gesprek waren om manieren te zoeken om de onderhandelingen tussen beide landen opnieuw op te starten.

Partner Content