Tanken deze zomer goedkoopst in Spanje en Luxemburg

© Belga

Deze zomer tank je het goedkoopst in Spanje en Luxemburg. In Italië stegen de brandstofprijzen de afgelopen 4 jaar met 77 procent.

Wie deze zomer met de auto op vakantie gaat, tankt het goedkoopst in Luxemburg en Spanje. Italië is dan weer te mijden, daar swingen de brandstofprijzen de pan uit. Dat meldt mobiliteitsclub VAB.

Tolkosten

Omdat volgens VAB meer dan de helft van de Belgen met de auto op zomervakantie gaat, bracht de mobiliteitsclub de prijsevolutie van brandstof en tolkosten in kaart. In bijna alle Europese landen wordt er tol geheven en gemiddeld stegen de tolkosten met zowat 3 procent.

Alleen Zwitserland verhoogde zijn vignetprijs (nog) niet. In Spanje stegen de tolprijzen het afgelopen jaar het forst, met gemiddeld 13 procent.

Valkuil

Aangezien ook de brandstofprijzen de voorbije vier jaar sterk gestegen zijn, benadrukt VAB dat vakantiegangers behoorlijk wat kunnen besparen door te tanken in het juiste land en aan het juiste tankstation. Tanken langs de autosnelweg is veel duurder en dieselrijders moeten bovendien opletten voor de valkuil van de veel duurdere dieselvarianten die aangeboden worden.

Besparing

Volgens VAB kunnen automobilisten door op zoek te gaan naar het goedkoopste tankstation tot 15 eurocent per liter besparen. Op een tank van 50 liter is dat al een besparing van 7,5 euro. “Men moet dan niet noodzakelijk bij witte tankstations tanken, maar ook bij merkstations zonder bediening kan men tanken aan scherpe prijzen”, zo luidt het.

Wie naar Italië op reis gaat, tankt best nog voor de grens. Op vier jaar tijd stegen de dieselprijzen daar met 62 procent en de benzineprijzen zelfs met 77 procent. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content