Staking 10 oktober: Bellot vraagt ACOD treinen tussen Namen en Brussel te laten rijden

Minister van Mobiliteit François Bellot. © belga

Federaal minister van Mobiliteit François Bellot vraagt de socialistische spoorbond om rekening te houden met de zware verkeershinder die de sluiting van het Herrmann-Debrouxviaduct met zich zal meebrengen.

In een communiqué vraagt hij om toch ‘het volledige aanbod van treinen tussen Namen en Brussel te behouden’. ‘We weten dat de sluiting van het viaduct zal leiden tot grote verkeersproblemen voor de tienduizenden pendelaars die de E411 nemen’, aldus nog de Mobiliteitsminister.

De christelijke en de liberale vakbond doen niet mee aan de staking.

‘Het zou jammer zijn dat de staking die enkel door het ACOD werd aangekondigd door zou gaan net wanneer veel inspanningen gedaan worden om alternatieven te vinden’, meent Bellot. ‘Zowel het federale als het gewestelijke niveau namen hun verantwoordelijkheid en zorgden voor concrete maatregelen. Ik vraag de vakbond dus om zich in deze logica in te schrijven.’ Bellot wijst erop dat werknemers het bij een staking opnemen tegen andere werknemers.

De socialistische overheidsvakbond ACOD heeft opgeroepen tot een reactiedag op 10 oktober, tegen de ‘stiefmoederlijke’ behandeling van de openbare sector. Vooral het openbaar vervoer zal hinder ondervinden. De twee andere vakbonden, de christelijke en de liberale, doen niet mee aan de staking.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content