‘Regering van N-VA en MR is catastrofe voor werknemers’

© Belga
Kevin Van der Auwera Coördinator online Trends.

Premier Elio Di Rupo (PS) en zijn partijvoorzitter Paul Magnette waarschuwen dat een rechtse regering van MR en N-VA mogelijk blijft en ‘rampzalige’ gevolgen voor de werknemers zou hebben.

Premier Elio Di Rupo (PS) en zijn partijvoorzitter Paul Magnette waarschuwen dat een rechtse regering van MR en N-VA mogelijk blijft en ‘rampzalige’ gevolgen voor de werknemers zou hebben. Ze roepen kiezers op om ‘nuttig’ te stemmen.

In een dubbelinterview in Le Soir verkondigen premier Elio Di Rupo en PS-voorzitter hun 1 mei-boodschap. De kernbegrippen in het verkiezingsprogramma van de Franstalige socialisten voor 25 mei zijn economisch herstel en koopkracht.

De twee PS-kopstukken waarschuwen voor een verspreiding van de stemmen omdat die in het voordeel van ‘extremistische formaties’ zou zijn. Ze roepen op om ‘nuttig’ te stemmen – lees: op de PS. ‘Een rechtse regering à la Martens-Gol zou een ramp zijn voor de werknemers,’ luidt het.

Di Rupo en Magnette achten zo’n regering nog steeds mogelijk omdat MR volgens hen onbetrouwbaar is. MR-voorzitter Charles Michel verkondigde eerdere deze week in De Standaard nog dat zijn partij een regering zonder N-VA wil, maar de PS vertrouwt het zaakje niet. ‘De MR keert met de wind. Het vooruitzicht op een rechste regering van N-VA en MR blijft’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content