Potentieel van 33.000 uitzendkrachten in overheidssector

© belga

België is samen met Griekenland het enige land waar de overheid geen uitzendkrachten mag aannemen. Nochtans zit daar een enorm groeipotentieel voor de uitzendbedrijven.

Met 1.100.000 overheidswerkers en een penetratiegraad van de uitzendsector van 3 procent (het aantal interim-werkers op de totale tewerkstelling) rekent de sector op een potentieel van 33.000 uitzendkrachten. Voor Randstad, het nummer één in België met een marktaandeel van bijna 33 procent, betekent dit de mogelijkheid om 10.000 uitzendkrachten extra te plaatsen.

Momenteel geeft Randstad op weekbasis werk aan 27.400 uitzendkrachten. Voor nummer twee USG People zou het gaan om 6000 extra uitzendkrachten en voor Adecco over 3500 flexwerkers erbij.

Federaal minister van Openbaar Ambt Hendrik Bogaert (CD&V) is voorstander van uitzendkrachten bij de overheid. De vakbonden en minister van Werk Monica De Coninck (sp.a) staan op de rem. Een Europese richtlijn bepaalt nochtans dat de openbare diensten toegankelijk moeten zijn voor uitzendarbeid. (A.M.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content