Plan-B voor Opel Antwerpen nog niet aan de orde

© belga

De Vlaamse regering wil nog niet praten over een plan-B voor Opel Antwerpen. Dat herhaalde minister-president Kris Peeters maandag tijdens een actualiteitsdebat in het Vlaams Parlement.

Peeters bleef erbij dat hij zich niet zomaar wil neerleggen bij de sluiting van de fabriek in Antwerpen. Nu een plan B lanceren zou volgens hem onverstandig zijn omdat het sociaal overleg alle kansen moet krijgen.

Een dergelijk plan B is volgens Peeters ook nog niet aan de orde omdat het financieel plaatje van GM nog niet volledig rond is.

Peeters verwees naar de werknemersbijdrage van 265 miljoen euro die GM verwacht van de Europese Opel-werknemers, naast de verwachte 2,7 miljard euro van de lidstaten.

Als de werknemers solidair zijn en de bijdrage weigeren te betalen als Opel Antwerpen wordt gesloten, staan we in een vrij sterke positie, zo redeneerde Peeters.

‘Geven ons nog niet gewonnen’

Reilly beloofde de wet-Renault te zullen respecteren. Tijdens die procedure kunnen de vakbonden alternatieven voor de sluiting formuleren.

Aan het begin van het debat had Peeters de politieke partijen opgeroepen om over de grenzen van meerderheid en oppositie heen aan één zeel te trekken voor Opel Antwerpen.

Peeters wilde geen valse hoop geven, maar wil Opel Antwerpen ook niet zomaar opgeven. ‘Ook vandaag geven we ons niet gewonnen’, zo luidde het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content