Ook prinselijke economische missies moeten besparen

© Belga

Ondanks de besparingen beklemtoont Buitenlandse Zaken dat het nut van de prinselijke zendingen niet in vraag wordt gesteld.

De economische missies onder leiding van prins Filip zullen vanaf volgend jaar minder kosten, omwille van de algemene besparingscontext.

De prinselijke economische missies worden door drie beleidsniveaus gefinancierd: Buitenlandse Zaken, de drie gewesten en het Agentschap voor Buitenlandse Handel.

Door de crisis worden de kosten bij Buitenlandse Zaken verminderd. Zo zal prinses Mathilde nog slechts één op de twee missies bijwonen.

Buitenlandse Zaken bevestigt het bericht in de krant Le Soir, maar beklemtoont tegelijk het belang van die zendingen.

Woordvoerder Michel Malherbe: “Het klopt dat de prestigeactiviteiten op de missies zullen verminderd worden. Het zou onverantwoord zijn om dure prestigeprojecten te organiseren, terwijl de regering op zoek moet naar middelen om de begroting rond te krijgen. Buitenlandse Zaken wil zich aanpassen.”

“Wij willen het hoge efficiëntieniveau behouden, dat door iedereen erkend wordt. We zullen ons aanpassen, maar de basisingrediënten die van de missies een succes maken blijven behouden”, luidt het. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content