Nog geen compromis in onderhandelingen Griekse hervormingsmaatregelen

© reuters

De onderhandelingen tussen Athene en zijn schuldeisers over de Griekse hervormingsmaatregelen hebben nog geen overeenkomst opgeleverd.

De onderhandelingen tussen Athene en zijn schuldeisers over de Griekse hervormingsmaatregelen hebben zondag geen overeenkomst opgeleverd. De gesprekken worden naar verwachting maandag en eventueel daarna voortgezet, vernam het Duitse persagentschap dpa uit EU-kringen. “Er is vooruitgang, maar er zijn ook nog veel open vragen”, luidt het.

Voorwaarde voor steun

In Brussel zitten sinds donderdagavond vertegenwoordigers van de Griekse regering en experten van de Europese Centrale Bank (ECB), Europese Commsie en Internationaal Monetair Fonds (IMF) samen.

Een robuust hervormingspakket is een voorwaarde voor de uitbetaling van de voor Griekenland broodnodige verdere steun van 7,2 miljard euro. Zonder dat geld loopt Athene gevaar zijn schulden of de lonen van de ambtenaren niet meer te kunnen betalen.

De ministers van Financiën van de eurozone ontmoeten elkaar op 11 mei. Tegen dan zou er een compromis gevonden moeten worden. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content