Michel Delbaere (Voka): ‘Het sociaal overleg handelt over niks wezenlijks meer’

© belga
Veronique Goossens Anker Kanaal Z en opiniemaker Knack.be

Michel Delbaere, voorzitter van werkgeversfederatie VOKA, wil in geen geval deel uitmaken van de groep van tien. Dat zegt Delbaere in Z-Talk Goossens.

Michel Delbaere, voorzitter van werkgeversfederatie VOKA, wil in geen geval deel uitmaken van de groep van tien. Dat zegt Delbaere in Z-Talk Goossens.

“Het is een biënnale, waar men wat rituelen uitvoert. Maar, de facto, er is daar niemand bereid om noodzakelijke maatregelen te nemen, om terug aan te knopen met groei,” zegt Delbaere.

“Mochten de sociale partners bekommerd zijn om de echte problemen, eerder dan om hun achterban in het landschap, dan zouden ze heel goed weten wat er moet gebeuren. En dan heb ik het ook over de werkgeversorganisaties. ”

Daarom wil Delbaere in geen geval deel uitmaken van de groep van tien, waar het topoverleg onder de sociale partners plaatsvindt. “De samenstelling en de geplogenheden zijn van die aard, dat ik daar niets kan komen doen,” zo vindt hij.

Michel Delbaere leidt het voedingsbedrijf Crop’s, dat zowel diepvriesgroenten, bevroren fruit als bereide maaltijden produceert. 95 procent van zijn omzet wordt gerealiseerd in het buitenland. Het bedrijf groeide de afgelopen vijftien jaar met 10 procent per jaar. Sinds september vorig jaar is Delbaere voorzitter van Voka.

Z-Talk Goossens vanaf zaterdagochtend 11 uur op Kanaal Z.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content