Ivan Van De Cloot: ‘Studies van universiteiten zijn niet altijd onafhankelijk’

© .
Veronique Goossens Anker Kanaal Z en opiniemaker Knack.be

Ivan Van De Cloot, hoofdeconoom van de denktank Itinera Institute, en Leo Neels, huidig algemeen directeur van Itinera, zijn te gast in Z-Talk Goossens naar aanleiding van het tienjarig bestaan van de denktank.

Van De Cloot ergert zich als er vragen worden gesteld over de financiering van Itinera, omdat het moet gaan over de inhoud van zijn studies. “Het is niet omdat er aan de universiteit een studie is besteld over het Marshallplan in Wallonië dat er geen politieke beïnvloeding is.”

Leo Neels begrijpt dan weer dat mensen klaarheid willen over de financiering van Itinera. “Kan ons standpunt om de financiering geheim te houden veranderen de komende jaren? Wellicht wel. We proberen onze financiers hier langzaam rijp voor te maken. Bart Verhaeghe en Gaëtan Hannecart (projectontwikkelaar Matexi) zijn de bekendste financiers, die al tien jaar lang aan boord zijn. Wouter De Geest (CEO BASF), Nicolas Saverys (CEO Exmar) en Bernard Delvaux (CEO Sonaca) zitten in onze raad van bestuur. Jaarlijks werken met een budget van 1 miljoen euro. Onze missie is om welvaart te creëren en voor werkgevers een kader te scheppen waarin dit kan gebeuren.”

Ivan Van De Cloot en Leo Neels zijn te gast in Z-Talk Goossens vanaf zaterdagochtend 11 uur op Kanaal Z, of nu al hieronder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content