Geert Noels: ‘Europa is ziek, zwaar ziek’

© Belga

Wie ziek wordt tijdens zijn vakantie, moet die dagen kunnen recuperen, zo heeft het Europees hof van jusititie beslist. ‘Europa is zelf ziek’, reageert econoom Geert Noels.

‘Dit is te gek om los te lopen,’ zegt Geert Noels, hoofdeconoom van Econopolis in een reactie op de uitspraak van het Europees hof van jusitie dat wie ziek wordt tijdens zijn vakantie, deze dagen moet kunnen recupereren.

Volgens het Europees hof mag het recht op vakantie niet ingeperkt worden door ziekte, ongeacht het tijdstip waarop de ziekte zich voordoet. Dat betekent ook dat de Belgische wetgeving moet worden aangepast. Op dit ogenblik loopt de vakantie gewoon door wanneer iemand ziek wordt.

‘Dit geloof je toch niet,’ zegt Geert Noels. ‘Dit zet de deur wagenwijd open voor misbruiken. Dit kan alleen werken als heel de wereld bestaat uit eerlijke mensen, maar dat is natuurlijk niet zo.’

‘Ik denk dat elke werkgever bereid is om iets terug te doen voor een werknemer die ernstig ziek valt in zijn vakantie, maar om dit in een wettelijk kader te gieten, is complete waanzin. Iedereen die nu op vakantie twee weken last heeft van ’turista’ moet dat gewoon kunnen recuperen?’

‘Ik word hier zo moedeloos van’, zegt Noels. ‘En cynisch. Waar zijn ze mee bezig? Dit toont perfect aan wat de visie van Europa is op ondernemen. Ze hebben er geen idee van. Europa is ziek, zwaar ziek.’ (EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content