Duitse economische groei trekt verder aan

© Istock

De economie van Duitsland is in het derde kwartaal verder gegroeid. Volgens voorlopige cijfers van het federale statistiekbureau ging de grootste economie van Europa met 0,8 procent vooruit ten opzichte van een kwartaal eerder. De groei komt op het conto van de stijgende export en investeringen.

De kwartaalgroei viel hoger uit dan door kenners was verwacht. Economen rekenden er in doorsnee op dat de economie in de zomermaanden juli, augustus en september met 0,6 procent in omvang zou toenemen. In het tweede kwartaal was er 0,6 procent groei.

Het nieuwste groeicijfer illustreert de opmars van de Duitse economie. Eind oktober bleek bijvoorbeeld nog dat het ondernemersvertrouwen een recordhoogte bereikt had. ‘De Duitse economie staat onder stoom’, zei Ifo, het economisch instituut achter deze graadmeter.

Verder meldde de statistiekdienst dat de inflatie in Duitsland in oktober stabiel bleef ten opzichte van een maand eerder. Daarmee waren de prijzen die consumenten gemiddeld voor hun producten moeten betalen nog altijd 1,6 procent duurder ten opzichte van een jaar eerder.

Partner Content