BTW-belastingplichtigen krijgen meer tijd voor aangiften

De BTW-belastingplichtigen krijgen deze zomer meer tijd voor het indienen van hun maandaangiften en intracommunautaire opgaven. Dat meldt minister van Financiën Didier Reynders donderdag in een persbericht.

De uiterste indieningsdatum voor de maandaangiften voor verrichtingen in de maand juni en de kwartaalaangiften voor de verrichtingen van het tweede kwartaal van 2010 wordt verschoven van 20 juli naar 10 augustus 2010. De maandaangiften voor de verrichtingen van juli moeten uiterlijk op 10 september in plaats van 20 augustus ingediend worden.

Ook de datum voor het indienen van de maandopgave van de intracommunautaire handelingen (met andere landen binnen de EU) van de maand juni en de kwartaalopgave van dergelijke handelingen van het tweede trimester van 2010 verschuift van 20 juli naar 20 augustus 2010.

Verschuldigde BTW of voorschotten dienen wél tegen de normale vervaldata betaald te worden, zijnde 20 juli 2010 en 20 augustus 2010. Indien het bedrag dat betaald wordt op één van deze vervaldagen, kleiner is dan het werkelijk verschuldigde bedrag, zal de rekening-courant gedebiteerd worden met de interesten berekend volgens de bepalingen van het BTW-wetboek.

De interesten kunnen opgeheven worden indien op de vastgelegde vervaldata aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan en voor zover de verschuldigde belasting niet hoger is dan 125.000 euro. Belastingplichtigen kunnen hierover meer informatie krijgen bij hun BTW-controlekantoor.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content