2500 goedgekeurde aanvragen voor uitstel betaling sociale bijdragen

© Belga

“Er liepen vorig jaar 2500 goedgekeurde aanvragen binnen voor uitstel van betaling van sociale bijdragen zonder dat er intrestlasten verschuldigd zijn.” Dat zegt federaal minister Sabine Laruelle (MR) voor Kmo’s en Zelfstandigen in een interview met Trends.

“De tijdelijke uitbreiding van de verzekering voor bedrijven ter voorkoming van faillissementen was goed voor 950 aanvragen,” voegt ze eraan toe. Het zijn voor haar de succesvolste maatregelen van de regering om ondernemingen door de crisis te helpen, naast uiteraard de tijdelijke werkloosheid voor bedienden. De maatregel die ervoor moet zorgen dat ondernemingen sneller hun geld krijgen van de overheid, Casheo, heeft weinig succes. Er liepen slechts 41 aanvragen binnen.

Daerden

Laruelle is medevoorzitter van de nationale conferentie over de pensioenen. “We hebben niet meer vergaderd sedert juni vorig jaar,” foetert ze. Het nummertje van Michel Daerden (PS) met zijn groenboek kon ze allerminst smaken. “Drie jaar langer werken tegen 2030. Waarom bijvoorbeeld geen vier?” Laruelle weet niet waar Daerden mee bezig is.

“Ondanks de moeilijke begrotingssituatie blijft het mijn doel een zelfstandige hetzelfde pensioen te kunnen betalen als een werknemer. Voor een gezin zal het verschil na augustus nog op 22 euro liggen. Er is een hele weg afgelegd,” benadrukt de MR-minister.

Onkelinx

Dat federaal vice-premier Onkelinx (PS) “eindelijk” heeft ingezien dat de lasten op arbeid omlaag moeten, stemt Laruelle blij. Maar dat Onkelinx die maatregel compenseert met belastingen op spaargeld, zint haar allerminst. “We moeten het geld veeleer gaan zoeken in de groene fiscaliteit en bij een Europese taks op speculatie.”

B.V./A.M.

Het volledige interview met minister Laruelle leest u deze week in Trends.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content