Maak een touchscreen van uw muur

Als u een presentatie moet geven, dan grijpt u wellicht terug naar de combinatie laptop-beamer-scherm. Met Onfinity gaat u een nog stapje verder: u transformeert elke muur in een interactief scherm.

Stel, u moet een nieuw product voorstellen bij een klant. Of u wilt de omzetcijfers van het afgelopen kwartaal presenteren aan uw verkoopteam. Even alles in een mooie powerpointpresentatie gieten, en u kunt aan de slag. Met een beamer kunt u uw presentatie projecteren op een groot scherm of een witte muur. Maar met de compacte Onfinity CM2 MAX (www.onfinity.com) maakt u er een heus interactief geheel van.

Compact en licht

De Onfinity CM2 Max is een mobiel setje van ongeveer 10 x 15 centimeter. Het wordt geleverd in een draagtas en weegt – inclusief bijhorende onderdelen zoals de aanwijspen – slechts 210 gram. Nadat u uw laptop en beamer geïnstalleerd hebt, sluit u het Onfinity-doosje aan via een USB-kabel en richt u het naar het projectieoppervlak. Dat mag een whiteboard of een gewone muur zijn (die mag oneffenheden vertonen en mag zowel hard als zacht zijn). Het doosje kunt u bijvoorbeeld op de projector plaatsen, maar u krijgt er ook een beugel bij om het – als permanente oplossing op een vaste locatie – aan het plafond te bevestigen. Het toestelletje is te gebruiken in combinatie met elk type beamer. Het wordt gevoed via de USB-kabel en vereist daarom geen aparte stroom of batterijen.

Bij het eerste gebruik moet u nog even de bijhorende software installeren. Als u die daarna opstart, wordt u gevraagd om het geprojecteerde beeld te kalibreren. Dat doet u door met de pen negen punten aan te duiden op het whiteboard of op de muur. Dat moet slechts één keer gebeuren, ook al sluit u de toepassing daarna aan op een andere laptop. Kortom: ‘plug and play’ zoals het hoort.

Markeren en klikken

Als u de Onfinity CM2 Max heeft opgestart, verschijnt er een extra knoppenbalk in het geprojecteerde beeld. Die kunt u eventueel verschuiven naar een andere plaats. Aan de hand van die balk maakt u de meegeleverde pen volledig interactief en creëert u een heus touchscreen. Zo kunt u de pen gebruiken om iets in het beeld te markeren. Maar u kunt ze ook een ‘aanklikfunctie’ geven, zodat u er een icoontje op uw desktop of een link in een webpagina mee kunt activeren. U doet er goed aan om even het demofilmpje op de website van Onfinity te bekijken. Zo ontdekt u meteen alle mogelijkheden.

Bij onze tests werkte de Onfinity CM2 Max erg goed. De korte responstijd liet ons zonder enige hapering aantekeningen maken, markeren en klikken. De toepassing is ook bruikbaar in zowat alle omstandigheden: dat heeft u onder meer te danken aan de ingebouwde schermverduisteraar. De Onfinity CM2 Max is echter niet goedkoop: wij vonden hem voor 650 euro, en dan moet u ook nog eens een beamer in huis hebben.

Door Roel Van Espen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content