Leuven bijna even duur als Brussel

Het lijkt erop dat de projectontwikkelaars wat te hard van stapel zijn gelopen in de regio Zaventem. In september 2021 noteerde het studiebureau de Crombrugghe & Partners er nog een prijsopstoot van 11,5 procent voor nieuwbouwflats. De nieuwe cijfers tonen een prijsdaling van 6,1 procent in een halfjaar tot 3.240 euro per vierkante meter.

Op de andere deelmarkten van de provincie stijgen de vraagprijzen van nieuwbouwappartementen wel nog stevig. De Leuvense rand is deze keer de uitschieter met een prijstoename van 8,5 procent tot 3.435 euro per vierkante meter. In Leuven Stad klom het prijspeil 3 procent hoger tot 4.230 euro. Leuven is daarmee veruit de duurste stad van Vlaanderen, en nog maar een fractie goedkoper dan Brussel Stad (4.250 euro). Voor bijna 10 procent van het nieuwbouwaanbod in Leuven gelden vraagprijzen van meer dan 5.000 euro per vierkante meter. De regio Oost blijft, ondanks een prijsstijging van 3 procent, de goedkoopste regio van de provincie. De referentieprijs bedraagt er nu 2.875 euro per vierkante meter.

Leuven bijna even duur als Brussel

Leuven bijna even duur als Brussel

In de kijker

In het centrum van Diest is Dethier Ontwikkeling begonnen met de bouw van het stadsinbreidingsproject Demerpoort. Er komen 45 appartementen. Aan de straatzijde wordt Demerpoort, een ontwerp van De Gouden Liniaal Architecten, afgeschermd door een kantoorruimte. Een autoluwe doorgang voor fietsers en wandelaars geeft uit op een centraal binnenplein. De twee woongebouwen komen links en rechts van het plein. Dethier Ontwikkeling voorziet in een aanbod van een-, twee- en drieslaapkamerappartementen met ruime op het zuiden, het zuidoosten of het zuidwesten gerichte terrassen.

De prijzen beginnen bij 225.000 euro voor een eenslaapkamerappartement van 80 vierkante meter. Voor een tweeslaapkamerappartement van net geen 100 vierkante meter en met 20 vierkante meter terras bedraagt de prijs 285.000 euro. De penthouses met zicht op de Demer starten tegen ongeveer 400.000 euro. De gemiddelde verkoopprijs ligt rond 2.900 euro per vierkante meter.

De ontwikkelaar verwacht de oplevering tegen de zomer van 2024. Ongeveer 60 procent van het project is verkocht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content