‘Leasing helpt bedrijven te groeien’

WIE

Patrick Beselaere (56)

WAS

Patrick Beselaere begon zijn loopbaan in de bankwereld en de textiel, maar stapte in 1989 over naar de leasesector. Hij oefende verschillende functies uit in sales, marketing, operaties en risicobeheer, voor hij in het algemeen management terechtkwam. Hij was onder meer CEO van ING Lease Belgium, algemeen directeur van ING Lease en voorzitter van BLV/ABL, de beroepsorganisatie van leasingmaatschappijen in België. Sinds 2016 is hij bestuurslid van Leaseurope, de Europese Federatie van Leasebedrijven.

WORDT

Patrick Beselaere volgt Morten Guldhaug op als bestuursvoorzitter van Leaseurope. Leaseurope, opgericht in 1972, vertegenwoordigt niet alleen de Europese leasesector, maar ook de verenigingen van autoverhuurbedrijven in Europa.

WIL

“Het voorzitterschap van Leaseurope is een erkenning voor mijn parcours. Ik heb er vertrouwen in dat de sector een mooie toekomst heeft. De leasesector groeit sinds 2000 sneller dan het Europese bbp.”

Ook de komende jaren ziet hij veel kansen voor de sector, die trouwens veel meer doet dan auto’s leasen en verhuren. Denk ook aan alle soorten van rollend materieel, boten, vliegtuigen, gebouwen, productie-installaties, ICT-materiaal, software enzovoort.

“We moeten de mogelijkheden van leasing maximaal ter beschikking stellen van onze klanten, en tegelijk slagvaardig blijven in een almaar meer gereguleerde wereld. De leasingsector kan kmo’s helpen sneller te groeien. Hij draagt ook bij tot de vergroening van de maatschappij, door de deeleconomie in de praktijk te brengen en circulaire processen te bevorderen. Eigendom van een product wordt steeds minder belangrijk. Wel belangrijk is een gebruiksvriendelijke toegang tot een product. Daar kan leasing voor zorgen.”

VRIJE TIJD

Voetbal, fietsen, lopen, zwemmen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content