Lansweeper overtuigt Insight Partners

Het in 2004 opgerichte Lansweeper bereikte vorige week een nieuwe mijlpaal. Het Amerikaanse durfkapitaalfonds Insight Partners, dat ook al in Showpad investeerde, had 130 miljoen euro veil voor een aandeel in het bedrijf. Insight Partners volgde Lansweeper al jaren en zag hoe het softwarebedrijf in 2018 na een managementbuy-out in handen kwam van Dovesco, een onderdeel van DOMO Investment Group. Ook tijdens de coronapandemie bleef Lansweeper hard groeien, met meer dan 50 procent in 2019 én in 2020. In 2019 nam Lansweeper het Italiaanse Fing over.

Met de financiële ruggensteun van Insight Partners en Dovesco en met een team van meer dan 150 werknemers wil het rendabele Lansweeper zijn nichemarkt, IT-assetmanagement, herdefiniëren. Het hoofdkwartier bevindt zich in Dendermonde, maar het bedrijf heeft ook mensen in dienst in Spanje, Italië, Ierland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Lansweeper scant voortdurend meer dan 100.000 toestellen van meer dan 25.000 klanten, waaronder bekende namen als Mercedes, FC Barcelona, Michelin, Maersk en IBM.

“Veel bedrijven weten niet exact hoeveel toestellen verbonden zijn met het bedrijfsnetwerk of hoeveel er toegang hebben tot bedrijfsmiddelen via een thuisnetwerk. Dat is een enorm veiligheidsrisico. Denk maar aan diefstal van gegevens of malware- en ransomwareaanvallen”, zei CEO Dave Goossens in april in Trends, toen het bedrijf de Trends Gazellen Ambassadeur bij de grote bedrijven in Oost-Vlaanderen werd. De omzet van het softwarebedrijf steeg met meer dan 250 procent sinds 2015.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content