Kortrijk is duurder dan Brugge

In de vorige edities van de vastgoedgids berichtten we al over de steile opgang van de prijzen van de nieuwbouwappartementen in Kortrijk, en ook deze keer kunnen we er niet omheen. Na een nieuwe prijsstijging van 5 procent is Kortrijk voor het eerst duurder dan Brugge. Volgens het studiebureau de Crombrugghe & Partners bedraagt de gemiddelde vraagprijs van nieuwbouwappartementen in Kortrijk 3.600 euro per vierkante meter, tegenover 3.590 euro in de provinciehoofdstad Brugge. In de regio Zuid steeg de gemiddelde vraagprijs op jaarbasis met 6,5 procent. Aan de kust noteerde de Crombrugghe & Partners een prijstoename van 4,5 procent tot 3.925 euro. De goedkoopste regio, de Westhoek, toont ook de zwakste prijsevolutie in een halfjaar: plus 1 procent tot 2.870 euro.

Kortrijk is duurder dan Brugge

Het gemiddelde prijspeil voor de hele provincie bedraagt 3.375 euro per vierkante meter. Rekenen we de dure kustregio niet mee, dan zakt het gemiddelde provinciale prijspeil naar 3.000 euro. Die kustregio is goed voor bijna 40 procent van het aanbod van nieuwbouwappartementen in de provincie.

Kortrijk is duurder dan Brugge

In de kijker

Op een voormalige parking vlak bij het station van Roeselare bouwen de projectontwikkelaars Steenoven en ION het gemengde project Roelevard. Met 81 appartementen, 6.000 vierkante meter kantoren en 650 vierkante meter winkels moet Roelevard het sluitstuk van de herontwikkeling van de stationsbuurt worden. Een ondergrondse parking voor 144 auto’s, 82 bergingen, 288 private fietsenstallingen en een publieke parking voor 60 fietsen vervolledigen het programma.

Het ontwerp van de architectentandem Snøhetta/B2Ai toont twee bouwvolumes met daartussen een langgerekte publieke ruimte, die de verbinding maakt tussen het nieuwe stationsplein en de achterliggende buurt. Het hoogste gebouw, met dertien verdiepingen, kreeg de naam Lux. Het lagere volume werd Bronze gedoopt. In Lux komen een-, twee- en drieslaapkamerappartementen met prijzen die starten vanaf 257.750 euro. In Bronze is in een mix van een- en tweeslaapkamerappartementen voorzien met startprijzen vanaf 220.250 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content